Flashback; Jamie 19 år

By Friday, April 10, 2015 0 , , Permalink 5

Flashback; Jamie 19 år

Flashback; Jamie 19 år/

Har du någonsin spanat in en person och tänkt: Helt otroligt vilken tur den personen har med allt? Med pengar, karriär, eller vad det än må vara? Kanske innerst inne även känt lite avund? Samtidigt som du talar om för dig själv att, ja, de är ju ändå hopplöst, du är ju född i en annan familj/med andra förutsättningar, eller ger dig själv vilken bortförklaring som helst, om varför det där inte kan vara du..
Ja, chansen är stor att du har jämfört dig själv med någon. Vi är ganska duktiga på detta. Jag själv gör det!

Jag ska dock tala om en sak. Det “där” kan vara du!

Självklart föds vi med olika förutsättningar, det sticker jag inte under stolen med. Det behöver dock inte betyda att du inte ska kunna komma dit som du drömmer om.

Vi tar mig som ett exempel.
Bilden ovan, är tagen i en utav mina tuffaste perioder i livet. (Har tyvärr en del sådana). 
Jamie 19 år och bor i min hemstad Borås. Jag hade egen lägenhet som för mig kostade skjortan. För att kunna behålla den, då jag inte hade möjlighet att bo hemma och hade heller inget ekonomiskt stöd från föräldrar, så var jag tvungen att jobba. Jag hade vid denna tidpunkten tre till fyra jobb som skiftade allt från dag tid, till nattetid och helger. Jag hade också heltidsstudier – sista terminen på gymnasiet, alltså låg studenten runt hörnet. Jag nöjer mig heller inte med ett samlat betygsdokument, utan jag skulle bli godkänd och klar.
Detta pågår samtidigt som allt runt om mig var rörigt som det var.
Jag hade ett mål – det var att flytta till en annan stad (hade förälskat mig i Stockholm) och skaffa mig en karriär.
Jag tog mig igenom ett jobbigt halvvår, tog studenten och satt någon månad senare i min flyttbil upp hit.
Det jag kan tala om är, att så länge du ger dig själv chansen att lyckas, det är endast då du kan göra det.
Jag är inte klar än, jag har en lång väg att vandra innan mina drömmar och mål är klara. Däremot är jag betydligt närmare nu, än då.

Det spelar inte så mycket roll om vilken bakrund vi har. Eller vart vi kommer ifrån. Det viktigaste är att vi tror på oss själva och låter oss bli bättre.

Jag vet att det finns någon där ute som kämpar igenom en tuff period just nu, det finns det alltid. Till dig vill jag bara säga att; Håll ut! Var stark. Det kommer vara värt det <3
Med dagens Flashback Friday så vill jag ge mig själv och alla därute som vägrar att ge upp, en stor klapp på axeln!

Du & Jag är fantastiska. 

Comments are closed.