Före och Efter

JamieNästan svårt att tro att de två bilderna är samma tjej? Jag har svårt med att tro att de båda bilderna föreställer mig..

Som jag nämnde så skulle jag visa er före och efter bilder och berätta lite mer om min resa. För fem veckor sedan så skrev jag om någonting som var mycket personligt och jag vill fortsätta i den banan att dela med mig.

Både i mitt första blogginlägg om min viktresa & i min intervju hos Jaqueline, så pratar jag mycket om min resa på utsidan. Hur jag gick upp alla kilon, hur jag såg ut, vad som hände och hur jag kände mig. I intervjun så delar jag dock med mig utav en liten del av vad som skedde på insidan.

För det är ju som jag säger, att både ut- och insidan hör ihop. Det som syns utåt, speglar det inre. Det inre, speglas på utsidan. Det handlar inte om att endast må bra fysisk, se bra ut eller bara må bra psykisk – det hänger ju ihop!

Det är alldeles nyligen som jag förstod det här. I att ta tag i mitt inre, som jag kämpat med sedan väldigt ung ålder på olika vis, så känns det som om jag har blivit mer självmedveten. Eller jag HAR blivit mer självmedveten. Medveten om Nuet. o Mig. Vad Jag vill och vart jag är på väg. Tidigare i livet så har jag bara rusat förbi och sagt till mig själv att det löser sig på vägen. Jag hinner inte stanna upp utan jag måste bara köra. Framåt ska jag och gärna göra så många saker som jag kan, samtidigt. 
Det som hände och vad jag gjorde var bara att jag uppehöll mig själv från att känna. Från att reflektera. Att låta mig själv veta vad jag är värd.

Hur tog jag tag i mitt inre då? 
Jo, jag gjorde mitt bästa val någonsin. Utan att jag visste om det, för jag hamnade där av en slump. Jag började i KBT terapi, och där fick jag mina första verkliga Aha upplevelser om livet. MYCKET kom som käftsmällar. Många tårar har runnit ner för mina kinder. Livet har aldrig varit så ljust och så självklart som det är nu. Glädjen efter att ha hittat “livet” är obeskrivlig.
Jag övar på Mindfulness och jag övar på att befinna mig här och nu. Jag har reducerat min inre stress från tusen till nästan ingenting. Jag har varit med om livskriser som fått mig att göra stora livsförändringar, men som också lärde mig så mycket.
Jag fick bland annat lära mig min egen värdighet.
Jag väljer att jobba med min självkänsla, som har varit i botten sen jag var liten. Jag lät mitt självförtroende visa vägen och nu tog mitt kloka (och nya) jag över.

Allt detta och så mycket mer är av den inre resan som jag gjort, mellan före och efter bilden ovan.

Det första du lade märke till, var kanske att jag gått ner mycket i vikt. Eller att jag bytt hårfärg. Du kanske lade märke till något annat?
Jag ser två helt olika Jag, med två helt olika mående. Två helt olika Jag där den ena låtsas att jag kan bli och göra vad jag vill, medans den andra Vet att jag kan bli och göra vad jag bestämmer mig för.

Idag fokuserar jag på välmående. Ett ord jag aldrig förstått innebörden av tidigare. Jag är glad att jag tagit mig hit, men jag ska så mycket längre! Ni hänger väl med?

//

Nu ska jag vila upp mig för den fullspäckade veckan som väntar.

Jag kommer bland annat att uppdatera er om hur det går med Bikini Fit träningen. Jag bokade även tid hos frisören i morgonbitti och kommer visa er resultatet från det. Ni ska också få se vilka underbara skor som har fått flytta in i min garderob och massor med mer! Vi hörs.

2 Comments
 • Minna
  October 20, 2014

  Otroligt inspirerande – berätta gärna mer. Är framförallt intresserad av din inre resa, och det här med värdighet och hur ACT hjälpte till där.

  • Jamie Sallmen
   October 21, 2014

   Hej Minna!
   Vad roligt att höra! Jag kommer absolut lyfta fram mer av min historia, så jag hoppas att du hänger kvar. Jag kommer dessutom prata mer om min inre resa, som du just frågar efter.
   När du nämner ACT? Är de KBTn du tänkte på? (Funderar på om det är autocorrect som smugit sig in där?)
   Men aboslut! MER av mig och min resa kommer <3 Må bäst och ta hand om dig. Kram