Am I a Veggie? 3 riktlinjer i min kost.

By Wednesday, December 2, 2015 0 , , , , Permalink 4

IMG_8955Färgglad Veggie tallrik<3
IMG_0668Bästa Cheatday´n förgylld med en halloumiburgare av burgarkungen Krook.
20151022_202644
På dejt med min bättre halva & en veggie sushi på East.
IMG_9343En middag i favoritfärgen rosa.
IMG_8943

Godkväll. Ett inlägg som jag tänkt på mycket som jag kände var rätt just nu.
Ett inlägg om KOST!

Det är många som kanske ser att träningen är något jag håller på med helhjärtat. Men hur ligger det till med kosten? Efter att ha fått förfrågan (väldigt massa gånger) om jag kunde hjälpa till med just den biten till mina läsare, så tänkte jag gå igenom det hela en snabbis om hur jag gör.

Jag vill poängtera att jag inte i dagsläget är utbildad kostrådgivare. Däremot har jag en lång & egen erfarenhet om hur kosten fungerar just på min kropp. Mycket tack vare Davids expertis och hjälp, men innan jag träffade honom lyckades jag gå ner i vikt med några kilon också (då jag tidigare hade en övervikt.) Allt blev dock otroligt mycket bättre efter att ha fått kostscheman utav honom, mycket tålamod och genom att testa mig fram och tillbaka. Men också att leta fram och ta reda på fakta och få mer kunskap om vad som händer i kroppen när man stoppar i sig en massa konstigheter.

För det första; Hur jag väljer att förhålla mig till kosten kanske inte passar alla. Men här har du 3 grunder som jag försöker hålla mig till;
Glutenfritt i det stora hela. Då jag märker enorm skillnad i humör, ork, minskad uppsvälldhet etc. Laktosfritt i det stora hela. Jag undviker att få de där kramperna jag kan få efter att ha ätit stora mängder laktos.
Vegetariskt i det stora hela. Ja, du läste rätt. Det är nog den största anledningen till att ja känner mig toppen i både knoppen och kroppen. Om du tror att man bara äter gröna blad, tänk om. Ovan är alla bilder tagna på helt vegetariska måltider och jag har 1000 till. Jag tycker till och med att just den maten ser bättre ut, titta bara på alla fina färgerna<3

Så – är jag gluten & laktos intolerant? Nej. Men jag har lärt känna min kropp och är känslig mot bägge dessa. Men om jag får sug efter en pasta eller glass i stora lass så bannlyser jag det inte. Däremot finns det grymma produkter på marknaden idag som ersätter detta.
Är jag vegetarian? Jag sätter inte stämpel på mig själv, vad jag är eller inte är. Varför ska vi alltid ha allting svart på vitt? Varför ska vi alltid ha stämplar på allt, att jag är det ena eller det andra?
Kan jag bara få äta det som känns bra och det som faller mig in? Svar Ja. Så om jag nu skulle få för mig att äta en kebabrulle en vacker dag, så slipper jag höra “MEN VAR INTE DU EN VEGGIE?!”. 

En annan viktig punkt som jag ofta tänker på och som betyder mycket i just kosten; att välja Ekologiskt. Men det är en hel annan punkt som jag kan prata massvis om..

Jag lyssnar till kroppen. Jag ger den det den vill ha, för att fungera bra helt enkelt.
Det tar ibland lite tid att komma dit, men låt dig själv pröva dig fram vad som funkar just för dig. <3 Hoppas du uppskattar inlägget.

1Love

 

/ Psst. Det som är så otroligt bra med våra Bodyfit pass är just att du faktiskt får tillgång till ett kostschema. Så känner du att du vill ha allt-i-ett med träning och kost, håll ögonen öppna på nästa termin som kommer <3 Puss

Comments are closed.